Et hotel med vokseværk

Hotel Fjordgaarden har altid været under udvikling og i dag rummer hotellet faktisk fire gange så meget som ved indvielsen i 1967. Dengang stod 25 nye værelser klar til at modtage vores gæster, og i dag har vi plads på 98 værelser.

Fjordgaardens får tildelt Årets Turismepris 2024 af Destination Vesterhavet.

I starten af 2023 udvider Fjordgaarden kurbadets tilbud med professionelle kosmetologbehandlinger til fordel for byens lokale og kurbadshotellets gæster. Henover året bliver hotellets store fest- og konferencelokaler renoveret i samme nordiske stil som værelserne.

I 2022 fik Fjordgaarden den ære at blive kåret som Danmarks Bedste Kurbad ved Danish Beauty Awards.

Samtlige værelser bliver renoveret, og der kommer nye værelser til på Fjordgaarden. Samtidig med dette får restauranten også den helt store renovering, hvor den vestjyske natur bliver budt velkommen inden for.

I 2021 fik Fjordgaarden sit Green Key certifikat, som er den mest udbredte miljøcertificering i hotelbranchen. I samme omgang begyndte vi at lave årlige klimaregnskaber for at arbejde målrettet med vores CO2 udledning fra år til år.

En ny epoke for det ellers klassiske konferencehotel begynder, da Kurbad Fjordgaarden slår dørene op i 2020.

Hotellets får et nyt spisested, Brasseriet, som slår dørene op i efteråret 2015. Indretningen giver restauranten en hyggelig stemning til gode samtaler.

I 2007 overtog familien Stubkjær fra Grindsted hotellet. Udover hoteldrift arbejder familien med vedvarende energi - vindmøller og solceller. Med en egen energiproduktion på 25 mio. kilowatt-timer om året, producerer vi mere end 25 gange så meget strøm, som vi bruger – dermed støtter vi en bæredygtig udvikling i samfundet.

Under den værste storm siden orkanen i 1999, oversvømmes hele underetagen i 66'er fløjen - alle festlokaler, samt badelandet. Renoveringen herefter tog flere måneder med flotte opgraderede lokaler som resultat.

I 2004 gennemføres en gennemgribende renovering og tilbygning til administrationen og barområdet.

I 1995 søsættes endnu en stor plan, der frem til 2005 skal tilføje endnu et stort selskabslokale, Vonå 1 + 2, 6 værelser i gårdhaven samt en gennemgribende renovering af køkkenregionerne og værelsesfløjene.

Endnu et HKKF projekt færdiggøres i slutningen af 1992, da hotellets nye minibadeland indvies.

September 1988 tages første del af HKKF´s store udvidelse og renovering i brug. 120'er og 140'er fløjen mod nordøst åbnes med 30 nye værelser.

Efter ejerskiftet i 1986 påbegynder HKKF en større udvidelse og løbende renovering af hotellet, hvilket betød et nyt overdækket indgangsparti, 30 nye værelser, renovering af selskabslokaler, et minibadeland og et nyt receptionsområde.

I 1975 færdiggøres byggeriet af to nye værelsesfløje: 50'er-gangen og 66'er-gangen med tilhørende selskabslokaler ned mod Vonåen.

Åbnede Ringkøbings nye hotel med 25 værelser, restaurant, bar og to sammenhængende selskabslokaler med plads til i alt 400 feststemte gæster. 

Hotellet blev tegnet af den unge lokale arkitekt Bay Jørgensen, der som ganske ung arkitekt blev tilbudt opgaven, hvis han ville starte op som selvstændig – det gjorde han og i dag er firmaet BAY ARCH en førende internationale spiller indenfor hotel-arkitektur. I respekt for den oprindelige byggestil har Bay Jørgensen slået stregerne, hver gang hotellet har skulle udvides (og det er sket ikke så få gange) – senest med vores nye Kurbad i 2020.

 

Tilbage i midten af 1960’erene sad nogle ambitiøse mænd i en båd på Ringkøbing Fjord med fiskekrogen i vanden og gjorde sig store tanker om Ringkøbing og blev enige om, at byen manglede et moderne hotel, og i 1967 åbnede Fjordgaarden som byens førende hotel – en status hotellet har haft siden.